Veelgestelde vragen en antwoorden

Allereerst het meest opvallende verschil, de textuur. De olie is 100% olie en daardoor iets vetter en vloeibaarder dan de balm. Beiden trekken echter snel in. Het is deels een geval van smaak welk product u liever gebruikt.
De balm bevat, in tegenstelling tot de olie, een natuurlijk prebioticum, biolin-p. Toevoeging van dit prebioticum maakt de balm bij uitstek geschikt bij huid- en nagelaandoeningen als schimmels, eczeemklachten, psoriasis en ander huid- en nagel ongemak. De olie is daarentegen extra geconcentreerd en daardoor nóg meer voedend voor de nagels. De producten kunnen gecombineerd worden gebruikt.

Alle producten van Mint bevatten waardevolle etherische oliën. Het totaal percentage etherische oliën is 1% in de olie en balm, 0,6% in de gelscrub en 0,3% in de voetcrème en zou volgens algemene richtlijnen bij kinderen ouder dan 3 jaar veilig gebruikt kunnen worden. Let op, het gaat hierbij om richtlijnen. Raadpleeg bij twijfel een specialist op het gebied van aromatherapie. Bron: https://stichtingaromatherapie.nl/babys-kinderen-en-zwangerschap/

Raadpleeg uw verloskundige met betrekking tot het gebruik tijdens zwangerschap en/of borstvoeding.

De producten van Mint kunnen veilig door diabetici worden gebruikt. Het gebruik van het natuurlijk prebioticum biolin-p maakt de nagelbalm en voetcrème juist geschikt voor gebruik bij diabetici. Wees terughoudend bij zelfstandig gebruik van de gelscrub. Raadpleeg bij twijfel uw specialist.

Het klopt dat de balm bij contact met water/vocht wit wordt. De balm verandert bij contact met vocht in een crème. Dit trekt vervolgens in de huid. Om de maximale voeding van huid en nagels te bereiken wordt geadviseerd de balm op een droge huid te gebruiken.

Het klopt dat de gelscrub bij contact met water/vocht wit wordt. De gel verandert bij contact met vocht in een crème. Dit kun je vervolgens in de huid masseren of afspoelen. Om de maximale voeding voor de huid te bereiken wordt geadviseerd de gelscrub op de droge huid te gebruiken.