onze bewuste keuzes

Tijdens de ontwikkeling, productie en verkoop van onze productlijn maken wij continue keuzes om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

De ontwikkeling & productie

  • Het laboratorium waar MINT haar productlijn ontwikkelt en produceert is gevestigd in Nederland. Hoewel produceren in het buitenland goedkoper is kiest MINT bewust voor ‘lokale’ productie. Hierdoor is er veel minder transport nodig en wordt er minder CO2 uitstoot geproduceerd.
  • Alle grondstoffen in de producten van MINT komen van verantwoorde teelt en hebben alleen noodzakelijke bewerkingen ondergaan. Er zijn geen onnodige chemische conserveringsmiddelen aan toegevoegd, geen parabenen en ook geen siliconen. Ook microplastics komen niet voor in de producten van MINT!
  • Diensten en materialen benodigd voor de levering van MINT worden lokaal ingekocht. Denk hierbij aan grafische vormgeving, webhosting en verpakkingsmateriaal.  
  • Waar mogelijk, zoals bij de nagelolie, biedt MINT de mogelijkheid om het flesje na te vullen in de praktijk of salon. Hiervoor zijn navulverpakkingen beschikbaar. Dit bespaart onnodige verpakkingsmaterialen en de klant kan een gunstigere prijs worden aangeboden bij navullen.
  • Ter compensatie van het productieproces plant MINT bomen via UnFootprint. Daarmee compenseren we weer een deel van de door ons geproduceerde CO2. Op dit moment hebben wij al 109 bomen geplant. Daarmee compenseert MINT 485 kg en
    720 gram CO2
    .
  • Onze websites draaien op groene stroom in Nederlandse datacentra die bewust en gecertificeerd bezig zijn met het milieu.

Door gebruik te maken van de MINT productlijn kan ook jij je steentje bijdragen aan een beter milieu!